Konkurs za besplatna dečja auto-sedišta u Rakovici

U Rakovici danas počinje prijavljivanje za besplatna dečja auto-sedišta, a zahtevi se mogu podnositi do ponedeljka, 5. aprila, do 15.30 časova. Auto-sedišta za decu obezbedili su Opština Rakovica i Agencija za bezbednost saobraćaja. Pravo na besplatno auto-sedište imaju mališani do tri godine. Broj sedišta je ograničen.

Prema uslovima konkursa potrebno je da oba roditelja imaju prebivalište na teritoriji Rakovice, a ako je u pitanju samohrani roditelj, potrebno je priložiti dokaz.

U prijavi je potrebno dostaviti kopiju izvoda iz matične knjige rođenih za dete, očitane lične karte roditelja kao dokaz da su prijavljeni u Rakovici ili kopirane lične karte ukoliko nemaju čip. Takođe, potrebna je i potvrda o visini primanja roditelja za poslednja tri meseca, a ukoliko je neki od roditelja nezaposlen i potvrda Nacionalne službe za zapošljavanje.

Prijave, odnosno skenirana dokumenta mogu se poslati na imejl adresu [email protected] ili se mogu ostaviti u kutiji na kojoj piše „Pisarnica”, koja se nalazi na ulazu u Opštinu Rakovica. U tom slučaju dokumenta treba staviti u kovertu na kojoj je napisano ime jednog od roditelja sa napomenom da je za konkurs za besplatna auto-sedišta.

Prednost imaju roditelji koji nisu dobili dečje auto-sedište od Opštine Rakovica prethodnih godina, ali i roditelji koji su samohrani, nezaposleni ili imaju niža primanja. Ukoliko se konkuriše za više sedišta, prednost ima prva prijava. Nepotpune prijave, kao i prijave pristigle nakon roka se neće uzimati u razmatranje.

Foto:ilustracija/pixabay

Ako ste propustili