Glad u Siriji

Na društvenim mrežama već nekoliko dana se pojavljuju strašne slike iz grada Madaji u Siriji gde 40.000 ljudi umiru u gladi. Slike koje se pojavljuju deluju kao slike iz drugog svetskog rata tj. kao slike iz koncentracionih logora. Roditelji svojoj deci spremaju za ručak travu i lišće, jer na ulicama nema ni jedne životinje jer su ih gladni pojeli. Grad Madaji je inače pod opsadom snaga odanih Bašaru el-Asada.

Prema poslednjim informacijama Sirijska vlada dopustila je UN-u dopremanje pomoći Madeji. Kada će tačno pomoć biti isporučena još nije naveden datum.

Prema navodima „Lekari bez Granica“ za 23 osobe je potvrđena smrt od gladi, 6 su deca ispod jedne godine, 12 između 5-60 godina, 5 su iznad 60 godina.

 

 

 

Next Post

Siniša Mali o Beogradskom maratonu

Пет јан 8 , 2016
Gradonačelnik Siniša Mali rekao je danas da su pripreme za 29. Beogradski maraton, koji će biti održan 16. aprila 2016. godine, ušle u završnu fazu. „Beogradski maraton je najznačajniji tradicionalni međunarodni sportski događaj u Beogradu i jedan od najboljih brendova glavnog grada. Grad Beograd podržava održavanje ove manifestacije kroz učešće […]