Ekonomija i pravni sistem osnova za jačanje odnosa Srbije i Italije

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije Anđelinom Alfanom, sa kojim je razgovarao o odnosima dveju zemalja, situaciji u regionu i nastavku dijaloga sa Prištinom.

Trudimo se da situaciju u Srbiji održimo stabilnom kako bi i region bio stabilan, rekao je premijer Vučić povodom aktuelne situacije u zemljama u okruženju.

Srpski premijer je izrazio zahvalnost na podršci Italije evropskom putu Srbije, i istakao da mnogo očekuje od sastanka lidera zapadnog Balkana i EU u Trstu.

„Berlinski proces“ je velika nada za region i želimo da vidimo više konkretnih rezultata u programima infrastrukture, rekao je premijer Vučić.

Želim da iskažem poštovanje prema našim bilateralnim odnosima i reformskim procesima Vaše Vlade. Juče sam razgovarao sa velikim brojem italijanskih investitora, koji su mi rekli da su veoma zadovoljni poslovnim ambijentom u Srbiji, a to je za nas ključno, naglasio je ministar Alfano.

On je istakao da su borba protiv korupcije, izmene krivičnog zakona i pravnog sistema ključne tačke uspeha srpske vlade u domenu prava, dodajući da su ekonomija i pravni sistem dobre baze za jačanje odnosa dveju zemalja.

Pravo mesto za Srbiju je Evropa i ja želim da pružim podršku Vašim ambicijama da postanete deo evropske porodice, zaključio je ministar Alfano.

Izvor/foto: Vlada Srbije

Ako ste propustili