Dve laboratorije za uzgajanje marihuane u Beogradu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici policije u Beogradu, u četiri odvojene akcije, otkrili dve laboratorije za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima i pritom uhapsili četiri osobe.
U saopštenju se navodi da je tom prilikom zaplenjeno više od 15 kilograma marihuane u svežem stanju i 1,4 kilograma ove opojne droge spremne za prodaju.

Vrednost zaplenjene marihuane u ovim akcijama procenjuje se na 40 miliona dinara.

U prvoj akciji uhapšen je M. K. (1984), koji je osumnjičen da je proizvodio marihuanu u veštačkim uslovima tako što je iznajmio stan u Zemunu i opremio ga posebno namenjenom aparaturom za uzgajanje marihuane – ventilatorima, UV lampama, PH meračem, meračem temperature i vlažnosti vazduha i kabinama.

Policija je u stanu, pored ove opreme, pronašla i 24 stabljike te biljke, težine dva kilograma i 750 grama, zasađene u saksijama u kabinama, tri kesice sa marihuanom težine 229,67 grama, kesicu sa listovima biljke marihuane u svežem stanju, težine 32,95 grama, i elektronsku vagicu sa tragovima ove opojne droge.

Drugi uhapšeni, A. T. (1979) takođe je napravio veštačke uslove za uzgoj marihuane, koju je brao, sušio, razmeravao, pakovao za prodaju i prodavao preprodavcima opojnih droga sa područja Beograda.

U stanu u Zemunu, gde neprijavljeno boravi, pronađeno je: 109 stabljika marihuane, težine 12 kilograma i 460 grama, tri tegle sa 784,20 grama ove opojne droge, semenke za sadnju marihuane, lampe, ventilatori, tečnost za uzgoj marihuane, vagica sa tragovima droge, kao i 65 komada municije različitog kalibra.

Policija je takođe u Zemunu, u trećoj akciji, u kući D. A. (1979) pronašla 200 grama marihuane i dve elektronske vagice za razmeravanje opojnih droga.

U četvrtoj akciji, kod N. I. (1996) iz Crne Gore, u sobi jednog studentskog doma, policija je pronašla dva paketa sa 179,92 grama marihuane i rasutu marihuanu na papiru, težine 0,53 grama.

Osumnjičeni će, uz krivične prijave, biti sprovedeni nadležnim tužilaštvima, dodaje se u saopštenju.

Ako ste propustili