BUDI HUMAN : Njena priča Jelena Kodžopeljić

Pre šest godina, Jeleni Kodžopeljić se za tren, život promenio iz korena. Mnogi bi rekli da se našla na pogrešnom mestu u pogrešno vreme.

Ovo je njena priča.

Na tadašnjem radnom mestu, 26. juna 2011. godine, bez ikakvog razloga, nepoznato lice pucalo je u nju s leđa, pravo u kičmu.

– Dok sam se okrenula da vidim ko je, pištolj je već opalio. Nakon pucnja, pala sam na levi bok. On je prišao napred, prislonio mi pištolj u čelo I rekao: “Sad ću da ti pucam u galvu”, na šta sam uzvratila: “Nemoj, molim te, imam troje dece”. Da li je on na tu moju rečenicu odreagovao ili je u onom mraku kad mi je video lice, shvatio da nisam ona koju je tražio, ali jednostavno udaljio se I otrčao da pozove Hitnu pomoć – rekla je ova hrabra žena.

Jeleni je metak zakačio pršljen, a odlomljeni deo kosti uleteo je u kičmenu moždinu I napravio velika oštećenja. Imala je dve operacije kako bi joj zaustavili unutrašnje krvarenje. U prvoj joj je operisana jetra, u drugoj je odstranjen deo plućnog krila.

Lekari su se danima borili za njen život.

– Posle prve operacije lekari su rekli da su mi male šanse. Odmah ujutro usledila je druga operacija plućnog krila, a o kičmi tad još nije bilo ni govora. Kakav hod, gledali su samo kako da mi spasu život. Najteže mi je bilo kad su mi doneli kolica, do tada ničega nisam bila svesna. Tu je za mene bio smak sveta – objašnjava Jelena.

Četiri meseca nakon nesreće imala je operaciju kičme na VMA. Potom je usledila višemesečna rehabilitacija, svakodnevne terapije, imala je transplantaciju matičnih ćelija.

– Svakodnevno već šest godine imam bolove koji su na granici izdržljivosti, a povremeno tokom dana oni pređu tu granicu. Liče na pečenje, stezanje, čupanje, kao da ste u tuđoj koži…Ali, ako sam povratila ruku za šest meseci vežbajući, za ovu povredu treba mnogo više – ističe Jelena.

Jelena je uspela da se izbori za život, ali njoj je sad potrebna naša pomoć!

– Ne želim da odustajem i nisam neko ko kuka, ali da bih uspela da napredujem, potreban mi je novac za terapeute, struje, bazene, tretmane matičnim ćelijama, nova kolica – dodaje ova hrabra žena.

Pomozimo Jeleni! Upišimo 16 i pošaljimo SMS na 3030. Njoj možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i uplatom preko linka e-doniraj.

Budimo humani!

http://www.budihuman.rs/sr/nase-price/16/jelena-kodzopeljic

Ako ste propustili