Beogradske vesti : Moja noga neće kročiti u opštinu Grocka

Opština Grocka ili ti sama Grocka je na neki način udaljena ali krije mnogo vrednih stvari koje bi bilo lepo obići i koje je trebalo obići i ukazati beograđanima, a i gostima koliko je bogato ovo naselje istorijom ali sve se promenilo u samo „pet minuta“ od mog dolaska u centar Grocke.

„Samo što zagazio “ i slikao par slika telefonom centar Grocke već sam doživeo neprijatnost. „Šta ti slikaš i zašto?“ prišao mi je muškarac.

Na moje pitanje :“A ko ste vi ?“ Rekao je da je obezbeđenje .“A šta si slikao?Pokaži mi slike.“ -nastavio je on,navodno obezbeđenje.

Iskreno bio sam zatečen i začuđen što mi neko u centru pešačke zone prilazi i postavlja takva pitanja. Nekoliko trenutaka sam ga začuđeno gledao jer nisam znao kako da se postavim.

Svi se mi slikamo i slikam ulice,trgove,spomenike,skupštine,javne ličnosti,razne manifestacije… I niko mi nije prišao i pitao zašto slikam. A nisam čuo da je bilo ko pitan.Razumećete onda zašto sam se našao u čudu.

Hteo sam da se postavim nepristojno ali ipak sam se odlučio da mu pokažem tri slike koje sam slikao. Da bi onda rekao „U redu je.“ I vratio se u zgradu opštine Grocka.

Zapitao sam se ukoliko bi nastavio dalje ko bi mi još prišao, pa sam odustao i otišao. Sve tri slike sam obrisao.

Do sada sam slikao i objavio događaje sa brojnih manifestacija u Beogradu a neki predsednici opština su mi neznajući da sam bloger koji piše o Beogradu lepo prišli i ukazali šta je sve lepo na njihovoj opštini i šta će biti i ako nisam ni novinar,ni političar, već običan građanin ili iz moga ugla niko. Svedok sam da su prilazili i ostalim građanima i ponašali se kako dolikuje jednom čoveku koji predstavljaju i brinu o svojim sugrađanima i to bez „obezbeđenja“.

Bolje rečeno predsednici opština postavili su se domaćinski a jedni u mnoštvu domaćinskih primera su predsednik opštine Voždovac,Palilula… Da ih ne navodim sve jer su ,bar iz mog ugla, bili pristojni i ako ni jedan od njih nije znao da sam bloger.

I nije bilo nikakvog „obezbeđenja“ da me pita što slikam knez Mihailovu ulicu,Tašmajdan, Trg republike,Kalemegdan, Skupštinu Srbije,Skupštinu Beograda,po opštini Voždovac,po opštini Zvezdara,po opštini Novi Beograd,po opštini Rakovica,po opštini Čukarica,po opštini Obrenovac,po opštini Zemun,po opštini Palilula,po opštini Surčin…

Svi do jednog članci koji su vezani za opštinu Grocka su do daljnjeg izbrisani od podela paketić,isključenja vode,veslačke regate,izložbe,razni sajmovi i slični sve dok nebudem dobio „informaciju“ da „obezbeđenja“ nema po opštini koji će me opet zaustaviti u gradu jer slikam. Takođe i sve vezano za ovu opštinu sigruno se neće prenositi ni ti obaveštavati do daljnjeg.

Moje loše iskustvo neznači da će te ga i vi doživeti ali moja noga neće kročiti u opštinu Grocka.

Foto:Ilustracija/Beogradske vesti

Ako ste propustili