Beograd organizaciono i tehnički spreman za EP u atletici

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić izjavio je danas da to ministarstvo i kroz organizaciju evropskog šampionata u atletici želi da nastavi da promoviše zdrave stilove života i sportsku kulturu, pozvavši građane da to usvoje i prenose na mlađe generacije.

Udovičić je prilikom obilaska radova na postavljanju atletske staze u „Kombank areni“ za potrebe tog takmičenja, koje će biti održano u Beogradu od 3. do 5. marta, istakao da je to još jedna prilika da pokažemo da organizaciono i tehnički možemo da odgovorimo izazovima koji su pred nama.

Prošle godine smo imali evropska prvenstva u vaterpolu i futsalu, dok organizacijom dvoranskog Evropskog prvenstva u atletici želimo da se na sjajan način zahvalimo našim atletičarima na odličnim rezultatima, dodao je on.

Naučili smo da budemo dobri domaćini, ali sa druge strane imamo i obavezu dobrih rezultata pred našim navijačima, poručio je ministar i dodao da će posetioci imati priliku da uživo gledaju Ivanu Španović, Asmira Kolašinca, ali i ostale domaće i strane sportiste, što će biti jedinstven doživljaj.

Udovičić je napomenuo da je do sada prodato približno 12.000 ulaznica, što je gotovo polovina od raspoloživih karata, i istovremeno uputio poziv svim zainteresovanima da svoje ulaznice nabave što pre.

Obilasku radova prisustvovali su i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, državni sekretar za sport Predrag Peruničić, predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević i gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak.

Takođe, radove su obišli i sekretar za poslove odbrane, vanredne situacije, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković i direktor „Kombank arene“ Đorđe Milutinović, navodi se u saopštenju Ministarstva omladine i sporta.

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili