Beograd organizaciono i tehnički spreman za EP u atletici

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić izjavio je danas da to ministarstvo i kroz organizaciju evropskog šampionata u atletici želi da nastavi da promoviše zdrave stilove života i sportsku kulturu, pozvavši građane da to usvoje i prenose na mlađe generacije.

Udovičić je prilikom obilaska radova na postavljanju atletske staze u “Kombank areni” za potrebe tog takmičenja, koje će biti održano u Beogradu od 3. do 5. marta, istakao da je to još jedna prilika da pokažemo da organizaciono i tehnički možemo da odgovorimo izazovima koji su pred nama.

Prošle godine smo imali evropska prvenstva u vaterpolu i futsalu, dok organizacijom dvoranskog Evropskog prvenstva u atletici želimo da se na sjajan način zahvalimo našim atletičarima na odličnim rezultatima, dodao je on.

Naučili smo da budemo dobri domaćini, ali sa druge strane imamo i obavezu dobrih rezultata pred našim navijačima, poručio je ministar i dodao da će posetioci imati priliku da uživo gledaju Ivanu Španović, Asmira Kolašinca, ali i ostale domaće i strane sportiste, što će biti jedinstven doživljaj.

Udovičić je napomenuo da je do sada prodato približno 12.000 ulaznica, što je gotovo polovina od raspoloživih karata, i istovremeno uputio poziv svim zainteresovanima da svoje ulaznice nabave što pre.

Obilasku radova prisustvovali su i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, državni sekretar za sport Predrag Peruničić, predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević i gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak.

Takođe, radove su obišli i sekretar za poslove odbrane, vanredne situacije, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković i direktor “Kombank arene” Đorđe Milutinović, navodi se u saopštenju Ministarstva omladine i sporta.

Izvor: Vlada Srbije

Next Post

Vučić na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu

Уто јан 17 , 2017
Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće od 17. do 20. januara u Davosu, gde će učestvovati na 47. godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma, Tom prilikom, premijer Vučić imaće odvojene susrete sa predsednikom Narodne Republike Kine Si Đinpingom, zatim predsednicom Švajcarske Konfederacije Doris Lojtard, kao i potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom. […]