Znaci koji mogu značiti da patite od post porođajne depresije

Post porođajni stres je veoma normalan i veoma je čest. Prema  American Pregnancy Association post porođajna depresija je moguće i godinu dana nakon porođaja.

Kako da znate da li patite od post porođajne depresije? Kod svake žene je različito i mogu da se manifestuju na jedan od načina koji vam budemo rekli ili kombinacijom svih ili nešto sasvim treće. Zato je uvek dobro savetovati se sa lekarom.

  • NESPAVATE I KAD BEBA SPAVA– Svi znamo da su mame umorne od porođaja i od stalnog buđenja od strane bebe pa ne spavanje može biti jedan od znakova ali i nemora jer uzroci ne spavanja mogu biti i sasvim druge prirode.
  • OSEĆATE SE STALNO DESPONIRANO ili ti POTIŠTENO– Uobičajno je da nekoliko dana nakon porođaja plačete i da ste pod stresom ali ukoliko se osećate tako stalno onda je već bi revalo da porazgovarate sa nekim.
  • ŽELITE DA POVREDITE DETE ILI SEBE – Ovde netreba puno reći ali majke posle porođaja doživljavaju veliki stres koji se može manifestovati na razne načine a ovo je već signal da bi trebalo da popričate sa lekarom.

Foto:pixabay

Ako ste propustili