Zimske radionice za decu i mlade u Obrenovcu

Kancelarija za mlade opštine Obrenovac, zajedno sa Sportsko-kulturnim centrom „Obrenovac”, tokom zime 2023. godine u okviru programa neformalnog obrazovanja realizuje 5 besplatnih radionica pod nazivom „Obrenovac–grad znanja”. Cilj ovog programa je da obezbedi kvalitetno, interaktivno, zanimljivo neformalno obrazovanje i angažovano provođenje slobodnog vremena tokom zime.

Zainteresovani se mogu prijaviti na neku od sledećih radionica:

Radionica ”Dekupaž”
Polaznici će imati priliku da savladaju osnovne tehnike dekupaža , ali zavisno od grupe i kompleksnije radove , kao i primese drugih tehnika. Cilj je da se u polaznicima probudi što veća kreativnost i mašta.
vreme: od 9. do 20. januara, od 18:30 do 20:00 časova
urast: deca i mladi
mesto: Kancelarija za mlade, prizemlje Sportsko kulturnog centra Obrenovac
predavač: Ivana Đurović

Filmska radionica
Prvi deo radionice animacije i montaže predstavlja tehniku “stop motion” – animacije koja se beleži jedan po jedan kadar sa fizičkim objektima koji se pomeraju između kadrova. Kada brzo reprodukujete niz slika, to stvara iluziju kretanja. Ako razumete kako funkcioniše 2D nacrtana animacija (rani Dizni), “stop motion” je sličan, osim što se koriste fizički objekti umesto crteža. Drugi deo je osnovni nivo nelinearne montaže koja pripada vrsti relativno novog visokotehnološkog procesa uređivanja gde montažeri mogu pristupiti bilo kom kadru u digitalnom video snimku kako bi dodali, izmenili ili uklonili segmente bez vraćanja na sam početak procesa. Okarakterisana je kao tehnika „isecite i zalepite“ koja zaista može da inovira način na koji kreatori videa pristupaju savremenoj videografiji.
Filmska radionica objedinjuje važne procese u savremenom digitalnom svetu animacije i montaže.
Živimo u svetu novih tehnologija koje se stalno pojavljuju koje izazivaju oblast obrazovanja, a istovremeno predstavljaju uzbudljive mogućnosti. Strateško korišćenje novih obrazovnih tehnologija može unaprediti učenje i podučavanje. Međutim, da bi bile efikasne, nove obrazovne tehnologije moraju biti podržane inovativnim pedagoškim pristupima koji zauzvrat omogućavaju saradnju, komunikaciju i mobilnost. Takve obrazovne tehnologije u nastajanju uključuju virtuelne svetove, bežičnu tehnologiju i sve veću upotrebu savremenih uređaja i softverskih rešenja.
Napomena: Za pohađanje radinice neophodan je mobilni telefon ili tablet.
vreme: od 9. do 20. januara, radnim danima od 13 do 15 časova
urast: deca od 8 do 14 godina
mesto: Youth HUB Palež, bioskop Palež, Miloša Obrenovića 117

Radionica robotike
Radionica robotike će biti zasnovana na Lego Robotici i nesvakidašnjim projektima. Svaka radionica podrazumeva programiranje, igru…
vreme: od 12., 17. i 19. januara, od 10 do 13 časova
uzrast: deca i mladi
mesto: Youth HUB Palež, bioskop Palež, MilošaObrenovića 117
predavač: ”Digi klinci”

Zumba fitnes
Tokom radionica polaznici će naučiti nekoliko koreografija modernog plesa i vežbaće Zumbu kao poseban plesni program.
vreme: od 14. januara do 12. februara subotom i nedeljom od 11 do 12 časova
uzrast: deca i mladi
mesto: Galerija Sportsko kulturnog centra
predavač: Jovan Milosavljević

Radionica crtanja i slikanja
Radionica crtanja i slikanja -slikarstvo modernizma-
Program radionice ” Slikarstvo modernizma” ima primarni cilj da unapredi likovni izraz i obrazuje učesnike. Polaznici bi sticali znanja o važnosti modernozma i razvoja raznih slikarske i crtačkih tehnike, ideje slikarstva moderne razvile su se u najrazličitijim pravcima. Što je i inicijalna ideja radionice slikanje i crtanje po uzoru na značajna dela, ali i individualni rad polaznika i njihov ličan napredak. Neki od najpoznatijih svetskih i naših umetnika bili su najplodonosniji upravo tada. Ekspresija boje, oblika, novonastala sloboda u umetnosti ispirisla je stvaraoce poput Van Goga, Manea, Pikasa, Save Šumanovića da stvore remek dela. Ovakav tip radionice će omogućiti eksperimentisanje sa jarkim, ekspresivnim bojama koje su manje zastupljene u likovnom radu. A upravo u pomenutom periodu dozivljavaju vrhunac. Tako je akcenat stavljen na slikanje i boju, tj. razvijanje stečenog i nadograđivanje postojećeg slikarskog znanja, različitim tehnikama i likovnim veštinama, ali i na crtež.
vreme: od 10. do 21. januara utorkom, četvrtkom i subotom od 17 do 19 časova
uzrast: deca i mladi
mesto: Kancelarija za mlade, prizemlje Sportsko kulturnog centra Obrenovac
predavač: Ana Ranisavljević

Prijave su do 5. januara preko prijavnog formulara, a sve dodatne informacije se mogu dobiti na mejl [email protected] ili lično u Kancelariji za mlade, prizemlje Sportsko-kulturnog centra „Obrenovac”.

Sve radionice su besplatne i inkluzivne, a jedan polaznik može pohađati više radionica. Namenjene su deci i mladima iz Obrenovca. Broj polaznika je ograničen. Prednost će imati polaznici koji se pre prijave. Ukoliko vam je potreban neki vid podrške, molimo da to navedete u prijavnom formularu.

Napomena: radionice na koje se prijavi manje od 10 polaznika se neće održavati.

Izvor: opština Obrenovac

Ako ste propustili