Završnica manifestacije ”Obrenovačko leto”

Manifestacija ”Obrenovačko leto” ulazi u svoju završnicu. Za gotovo dva meseca organizovano je 30 različitih programa. Na šest različitih lokacija po gradu i selima organizovani su koncerti, pozorišne predstave, izložbe i književne večeri, saopštili su iz opštine Obrenovac.

U petak, 26. avgusta u dvorištu biblioteke “Vlada Aksentijević” sa početkom u 18.00 časova, “Mašino pozorište” iz Beograda sa mladom glumačkom ekipom izvešće predstavu za decu “Crvenkapa”.

I ove godine će u subotu, 27. avgusta i nedelju, 28. avgusta biti organizovan vašar povodom praznika Velika Gospojina u Grabovcu. Na platou ispred mesne zajednice, u subotu, od 20.00 časova biće organizovan kulturno umetnički program, a predstavnici Mesne zajednice Grabovac podeliće paketiće mališanima koji u septembru polaze u prvi razred. Na sam dan Velike Gospojine, 28. avgusta, od 9.00 časova biće održana fijakerijada. Manifestacija će početi defileom fijakera, dok će od 11.00 časova biti ocenjivanje konja.

U ponedeljak, 29. avgusta u Parohijskom domu Crkve Silaska Svetog Duha na apostole u Obrenovcu održaće se koncert crkvenih horova “Vavedenje” i “Sveti Joakim i Ana”. Koncert se održava u okviru manifestacije ”Obrenovačko leto” i počeće u 19.00 časova.

U sredu, 31. avgusta na prostoru Obrenovačke banje sa početkom u 20.00 časova održaće se koncert dueta Vlada i Bajka sa starim dobro poznatim melodijama i novim pesmama.

Vlada i Bajka je jugoslovenski i srpski rok bend osnovan u Beogradu, a čine ga duo Vladimir Marković Vlada i Dragutin Balaban Bajka. Njihova bajka traje duže od pola veka, a njihovi glasovi kod mnogih bude nostalgična sećanja na vreme kada je sve bilo lepo i romantično. Poznati duo Vlada i Bajka su napravili diskografsku pauzu od četvrt veka, a onda su se vratili u studio, uradili nove pesme i objavili novi CD za PGP RTS ”Hodač po žici”.

Programi koji su zbog lošeg vremena otkazani biće organizovani u drugoj polovini septembra, a to su koncert gudačkog kvarteta ”Dinamika”, festival vina i koncert ”Bluz najt benda”.

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili