Za tri dana „DUAL radarom“ otkriveno više od 650 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine

Policijski službenici saobraćajne policije u Pančevu su, za samo tri dana, uređajem „DUAL radar“, koji se prvi put koristi na našim putevima, otkrili više od 650 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, pri čemu je merenje brzine vršeno isključivo u zonama pešačkih prelaza.

Pored prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, radarom su dokumentovani i prekršaji nepropuštanja pešaka na obeleženom pešačkom prelazu i prekršaji nepropisnog preticanja.

Navedenim uređajem je izmerena brzina kretanja motocikla „YAMAHA“, od 159 kilometara na sat, na delu puta u naselju, u zoni pešačkog prelaza, gde je ograničenje brzine 50, što je Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisano kao nasilnička vožnja. Protiv vozača koji je upravljao motociklom će biti podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, a posebno propise o ograničenju brzine kretanja i prilagode svoju brzinu kada se približavaju pešačkim prelazima, kako ne bi ugrožavali bezbednost pešaka, saopštili su iz MUP-a.

Ako ste propustili