XXIII Međunarodna smotra arheološkog filma

U ponedeljak, 22. maja, s početkom u 18.30 časova otvara se XXIII Međunarodna smotra arheološkog filma, jedinstveni događaj u Srbiji koji će ove godine u periodu od 22. do 27. maja okupiti šest zemalja.

Narodni muzej Srbije realizuje Međunarodnu smotru arheološkog filma u saradnji sa Helenskom fondacijom za kulturu, Italijanskim institutom za kulturu, Institutom Servantes, Ruskim geografskim društvom i Kulturnim centrom islamske Republike Irana.

Počasni gost ovogodišnje Smotre je Republika Grčka – Helenska fondacija za kulturu, čiji filmovi „Povraćaj izgubljenog“ i „Dvanaest decenija otkrića“ otvaraju ovogodišnju smotru. Na svečanom otvaranju smotre nastupiće hor Helenske fondacije za kulturu “Helenofonija“, pod dirigentskom palicom Nefeli Papoutsaki. U program su ove godine uvrštena 22 filma iz 6 zemalja – Grčke (2), Italije (4) Španije (3), Rusije (2), Irana (2), i Srbije (9).

Međunarodna smotra arheološkog filma u Narodnom muzeju po prvi put je, u saradnji sa organizatorima Festivala u Roveretu, časopisom Archeologia Viva i Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu, realizovana 1998. godine.

Filmske projekcije će tokom trajanja smotre počinjati svakog dana u 19.00 časova u Narodnom muzeju Srbije.

PROGRAM

Foto: Ilustracija / A.M

Izvor: Beogradske vesti / Narodni muzej

Ako ste propustili