Vučić je u Kremlju izrazio zahvalnost Putinu

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, pred početak sastanka sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom u Moskvi, da naša zemlja ostaje privržena očuvanju nacionalne nezavisnosti i vojnoj neutralnosti.

Vučić je u Kremlju izrazio zahvalnost Putinu za topao prijem i gostoprimstvo, kao i za podršku, njegovu ličnu i Ruske Federacije, teritorijalnoj celovitosti i suverenitetu Srbije.

Nadam se i uveren sam u to da ćemo moći da povećamo obim robne razmene, unapredimo ekonomsku saradnju i razvijamo odnose naših zemalja na najvišem nivou, istakao je premijer na ruskom jeziku.

Putin je u kratkom obraćanju, pre nego što su razgovori nastavljeni iza zatvorenih vrata, preneo da je uveren u dalji razvoj prijateljskih odnosa sa Srbijom.

Prema njegovim rečima, nema sumnje u to da će se prijateljski odnosi dveju zemalja dalje razvijati i nakon predstojećih predsedničkih izbora u Srbiji, za koje je ocenio da će biti organizovani na najvišem nivou.

Razvoj odnosa između dve zemlje biće u pozitivnom i prijateljskom duhu, uz međusobno poštovanje, ponovio je Putin i podsetio na to da je zajedničkim naporima ostvarena bolja spoljnotrgovinska razmena.

Reč je, kako je objasnio, o rastu trgovinske razmene, koja je ostvarena pre svega naporima premijera Vučića i Vlade Srbije.

Putin je, istakavši da dve zemlje imaju zajedničke projekte koji se dobro razvijaju, najavio da će sa Vučićem razgovarati i o situaciji u regionu.

Izvor/foto: Vlada Srbije

Ako ste propustili