Vučić: Država će pomoći FAP-u jer hoće da Priboj živi

Vučić je u izjavi za novinare rekao i da će država uložiti u nabavku opreme za proizvodnju vojnog borbenog vozila „Miloš“, za kojim ima potražnje, ukoliko FAP može da garantuje da će obezbediti proizvodnju.

On je, govoreći o sudbini FAP-a, rekao da država ne može tek tako da daje novac građana, bez bilo kakvih garancija, ali i da država hoće da pomogne vrednim radnicima tog preduzeća.

Država je, kako je istakao, spremna da obezbedi opremu za liniju, ako FAP bude u mogućnosti da izradi vozilo sa takozvanim nezavisnim vešanjem.

Imamo 800 zahteva za takva vozila, naglasio je Vučić i ponovio da će država pomoći FAP-u jer hoće da Priboj živi.

Takođe, premijer je rekao da razmišlja o tome da Kinezima da u koncesiju deonicu autoputa do Crne Gore Požega–Boljare, ali i dodao da mu je žao da to uradi, jer je Srbija sama finansirala izgradnju ostalog dela ovog važnog putnog pravca.

Već smo potpisali sva dokumenta oko autoputa od Beograda do Čačka. Preostaje još 31 kilometar, u vrednosti od 380 miliona evra, za deonicu Čačak–Požega. Potom ide veoma skupa deonica Požega–Boljare, preostalih 107 kilometara, koji koštaju više od milijardu ipo evra, ukazao je Vučić.

Izvor: Vlada Srbije

Foto:arhiva

Ako ste propustili