Uskoro počinje nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“

Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Ana Brnabić izrazila je danas očekivanje da će nagradna igra sakupljanja fiskalnih računa, koja počinje 1. januara naredne godine, motivisati građane da se uključe u borbu protiv sive ekonomije.

Brnabić je na konferenciji „Izlaz iz sive ekonomije“, podsetivši na to da su 2017. i 2018. proglašene za godine borbe protiv sive ekonomije, ponovila da je to i jedan od prioriteta Vlade Srbije.

Ona je ocenila da kod nas ne postoji dovoljna svest o tome da se porezom puni budžet, poručivši da je izuzetno važno da se u suzbijanje sive ekonomije uključe svi, i građani i privreda.

Brnabić je navela da će glavna nagrada u igri „Uzmi račun i pobedi“ – stan u Beogradu, biti dodeljena 2. aprila 2017. godine.

Građani mogu da šalju fiskalne račune za nagradnu igru od 1. februara do kraja marta 2017. godine, a pored stana u Beogradu, mogu da osvoje i automobile, putovanja u zemlji i inostranstvu, kao i tehničku robu.

Potrebno je prikupiti najmanje deset fiskalnih računa ili deset potvrda za plaćanje karticama – slipova minimalne vrednosti od 100 dinara po fiskalnom računu ili slipu, koji nisu stariji od 1. januara 2017. godine.

Planirana su četiri izvlačenja, po jednom nedeljno tokom marta i početkom aprila.

Pravo učešća u ovoj nagradnoj igri, koju priređuje Ministarstvo finansija, imaju svi punoletni građani sa prebivalištem u Srbiji.

Izvor: Vlada Srbije

Foto:arhiva

Ako ste propustili