„Ušće” će biti najuređeniji park u Beogradu

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas beogradski park „Ušće” koji se trenutno rekonstruiše. Park bi po završetku trebao da ima sedam nezavisnih zona sa raznim sadržajima za decu i odrasle a gospodin Vesić je rekao da će park „Ušće” postati najuređeniji park u Beogradu.

Danas su puštene u rad četiri nove javne česme od ukupno osam koliko ih ima u parku.

U okviru prve faze, izgrađena je staza „Umetnost” sa pet izdignutih i ozelenjenih ostrva, po dva terena za košarku, odbojku na pesku i badminton, teren za boćanje sa četiri staze, kao i teretana na otvorenom. U drugoj fazi rekonstrukcije, koja je počela u oktobru prošle godine, izgrađene su četiri nove staze koje povezuju Bulevar Nikole Tesle sa šetalištem uz reku.

Izgrađeno je i dečje igralište „Priroda”, letnja učionica, dečji grad, žičara, kao i dva muzička igrališta, jedno u Art zoni, a drugo u delu parka između staze „Priroda” i staze „Srbija 1”, kao i dva terena za mali fudbal, rekao je gospodin Vesić.

U je toku izgradnja atletske staze, ukupne dužine oko tri hiljade metara, sa završnim slojem od livene gume dodao je gradski menadžer.

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili