Uručena priznanja najistaknutijim Beograđanima za 2015. godinu

Gradonačelnik Siniša Mali uručio je danas u Starom dvoru nagrade Grada Beograda koje se po četrnaesti put dodeljuju najzaslužnijim građanima za prethodnu godinu.

Nagrada Grada Beograda za književnost i prevodno stvaralaštvo za 2015. godinu dodeljuje se Petru Cvetkoviću, a za pozorišno stvaralaštvo Nebojši Glogovcu.

Dobitnik nagrade za film i radio-televizijsko stvaralaštvo je Vuk Ršumović, a za likovno i primenjeno stvaralaštvo, vizuelne i proširene medije Milica Stevanović. Nagrada Grada Beograda za muziku i muzičko-scensko stvaralaštvo za 2015. godinu dodeljuje se Dejanu Despiću, a za društvene i humanističke nauke prof. dr Slaviši Orloviću.

Nagrada Grada Beograda za prirodne i tehničke nauke za 2015. godinu dodeljuje se dr Aleksandri Maluckovoj i dr Ljupču Hadžievskom. Nagrada za   pronalazaštvo nije dodeljena.

Dobitnik nagrade za izuzetno delo koje predstavlja doprinos u razvoju medicine u 2015. godini je prof. dr Lazar Davidović, a za rad ili izuzetne vrednosti pojedinca kojima je dao značajan doprinos razvoju i unapređenju medicine prof. dr Miroslav Đorđević.

Vladi Slavici  dodeljuje se Nagrada Grada Beograda za arhitekturu i urbanizam za 2015. godinu, a za poljoprivredu poljoprivrednom gazdinstvu Milivoja Stevanovića – farma svinja „Stevanović”, Dudovica, Lazarevac.

Nagrada Grada Beograda za novinarstvo za 2015. godinu dodeljuje se Vladimiru Palikući. Dobitnik nagrade za obrazovanje je Elizabeta Maksović, a za sport Marko Grujić.

Jereju Vladimiru Markoviću dodeljuje se Nagrada Grada Beograda za herojsko delo za 2015. godinu, a za dugogodišnji rad i trajan doprinos razvoju grada prof. dr Radmili Marinković. Specijalno priznanje za izuzetan doprinos u realizaciji događaja od značaja za grad Beograd za 2015. dodeljuje se Nemanji Raduloviću. Nagrada Grada Beograda za stvaralaštvo mladih u oblasti nauke za 2015. godinu dodeljuje se dr Mladenu Stajiću, dok u oblasti umetnički rad nagrada nije dodeljena.

Nagrada Grada Beograda „Svetislav Stojanović” za 2015. godinu dodeljuje se Marku Joviću i Vatrogasno-spasilačkoj četi „Zemun”.

Ako ste propustili