Upravljao vozilom sa 2,41 promila alkohola u organizmu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Uprave saobraćajne policije tokom protekle noći isključili iz saobraćaja četiri vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i jednog zbog nasilničke vožnje.

Policija je na Trgu Slavija zaustavila 34-godišnjeg vozača automobila „kia“, koji je upravljao vozilom sa 2,41 promila alkohola u organizmu.

Na auto-putu Beograd–Šid, u Novom Beogradu, policija je presretačem zaustavila 19-godišnjeg vozača automobila „mercedes“, koji se kretao brzinom od 118,9 kilometara na čas.

Testiranjem je utvrđeno da je vozač upravljao vozilom pod dejstvom kanabisa, a protiv njega su podnete i prekršajne prijave, jer je sa probnom vozačkom dozvolom, u periodu između 23 i 6 časova, upravljao vozilom čija je snaga motora veća od 80 kilovata.

Policijski službenici su u Zemunu isključili iz saobraćaja 21-godišnjeg vozača „škode“ koji je upravljao vozilom pod dejstvom kokaina i kanabisa, a takođe nije imao ni vozačku dozvolu ni za jednu kategoriju vozila.

U Bulevaru Mihajla Pupina u Novom Beogradu kontrolisan je 36-godišnji vozač mopeda, koji takođe nije imao vozačku dozvolu ni za jednu kategoriju motornih vozila, a testiranjem je utvrđeno da je bio pozitivan na kanabis.

U istoj ulici, 23-godišnji vozač automobila „BMV“ zatečen je da upravlja vozilom pod dejstvom kokaina.

Svi vozači zadržani su u službenim prostorijama policije i protiv njih će biti podnete prekršajne prijave.

Takođe, policija je u Ulici Aleksandra Dubčeka, prilikom kontrole automobila „škode superb“ kojim je upravljao 28-godišnji vozač, uređajem folimetar izmerila na vozilu zatamnjenost stakala koja je protivna propisima, navodi se u saopštenju.

Ako ste propustili