Ukupan broj birača na izborima za predsednika Srbije 6.724.172

Republička izborna komisija (RIK) utvrdila je sinoć da je, na dan 17. marta, ukupan broj birača na izborima za predsednika Srbije 6.724.172.

RIK je utvrdila da će za izbore za predsednika Srbije 2. aprila biti štampano 6.757.793 glasačka listića.

Taj broj obuhvata ukupan broj birača na dan 17. marta i 33.621 kao rezervu glasačkih listića, što je 0,5 odsto od ukupnog broja birača u Srbiji.

Obe ove odluke biće objavljene u Službenom glasniku, a takođe RIK je na sednici donela odluku o određivanju vremena početka i završetka glasanja na izborima za predsednika Srbije na biračkim mestima u inostranstvu.

Na biračkim mestima u Austriji, Belgiji, BiH, Grčkoj, Italiji, Južnoafričkoj Republici, Kataru, Kini, Libanu, Makedoniji, Malti, Mađarskoj, Nemačkoj, Norveškoj, Poljskoj, Rumuniji, Rusiji, Slovačkoj, Sloveniji, Turskoj, UAE, Finskoj, Francuskoj, Holandiji Hrvatskoj, Crnoj Gori, Češkoj, Švajcarskoj i Švedskoj, glasanje će biti obavljeno 2. aprila od 7 do 20 časova po lokalnom vremenu.

Glasanje će na biračkim mestima u Velikoj Britaniji, Kanadi i SAD biti obavljeno 1. aprila od 7 do 20 časova po lokalnom vremenu.

U odluci se navodi da rezultati glasanja na biračkim mestima u inostranstvu se ne smeju javno saopštavati niti isticati na biračkom mestu pre završetka glasanja u Srbiji.

Ako ste propustili