Ukidaju se kovid propusnice od 12. marta

Nako sednice Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić saopštila je da je taj štab danas doneo odluku o ublažavanju kovid mera, tako da se od subote ukida važenje kovid propusnica, ali i ograničenje broja ljudi u zatvorenim prostorima.

Od 12. marta ( subota) ukida se važenje kovid propusnica. Na skupovima u zatvorenim prostorijama ukida se limit broja osoba, tako da će svi bioskopi i pozorišta moći da rade po normalnom režimu, precizirala je ona.

Odlučeno je da ostaje preporuka nošenja maski u zatvorenim prostorima, dok je karantin i dalje na snazi u trajanju od sedam dana.

Za ulazak u zemlju obavezni dokaz o vakcinaciji, dokaz o preležanoj bolesti ili odgovarajući serološki test, tako da te mere ostaju i dalje na snazi.

Preporuka Nacionalnog komiteta za imunizaciju je uvođenje dodatne, četvrte, buster doze, za starije od 18 godina, koja može da se dobije pet meseci posle prve, a odnosi se, pre svega, na one koji su pod većim rizikom od težeg oboljenja, navela je ministarka.

Ona je dodala da je preporuka Komiteta i uvođenje buster doze za vakcinaciju dece od 12 do 18 godine.

Dodaci

Ako ste propustili