Uhapšeno šest osoba zbog prevara u osiguranju

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici policije u Beogradu uhapsili šest osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili više krivičnih dela prevare u vezi sa sobraćajnim udesima.

U saopštenju se navodi da su lišeni slobode advokati D. M. (1980) i A. Š. (1974) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela prevara u osiguranju, falsifikovanje isprave i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Takođe, uhapšeni su i B. S. (1987), S. M. (1965), A. R. (1989) i J. A. (1988), koji se sumnjiče za to da su počinili krivična dela prevara u osiguranju i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Oni su tokom 2013. i 2014. godine na osnovu fingiranih saobraćajnih nezgoda i falsifikovane dokumentacije od osiguravajućih društava protivpravno prisvojili približno četiri miliona dinara.

Osumnjičeni se terete za to da su fingirali saobraćajne nezgode na teritoriji Beograda, tako što su u kontrolisanim uslovima pravili sudar između automobila i oštećenja na njima.

Kako se sumnja, kao vozila koja su izazvala saobraćajne nezgode, osumnjičeni su koristili vozila niže klase i vrednosti, registrovana u Srbiji, a kao oštećene autombile visoke klase i vrednosti, registrovana u vlasništvu inostranih rent a kar agencija.

Sumnja se da su nakon toga različitim osiguravajućim društvima podnosili falsifikovanu dokumentaciju i na taj način radnike osiguravajućih društava dovodili i održavali u zabludi, lažnim prikazivanjem činjenica u vezi sa štetnim događajem, visinom štete i drugim činjenicama relevantnim za podnošenje odštetnih zahteva.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Ako ste propustili