Uhapšeno 36 osoba zbog mita i zloupotreba na štetu JP „Srbijašume“

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije uhapsili 36 osoba, dok će krivičnom prijavom biti obuhvaćena još jedna osoba, zbog osnovane sumnje da su izvršile krivična dela davanje mita, primanje mita i zloupotreba službenog položaja.

Pomenuta akcija izvedena je u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu,

Uhapšeni su odgovorno lice PD “Jela univerzal“ iz Ivanjice N. P. (1984), vozači u toj firmi V. M. (1976), M. M. (1993), V. D. (1995) i S. M. (1989), vozači u PD “Maja WOOD“ d.o.o. Ivanjica S. P. (1989) i R. B. (1984), kao i 29 čuvara zaposlenih u JP „Srbijašume“ u više šumskih gazdinstava na teritoriji Srbije.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćena i 30-godišnja žena, odgovorno lice PD „Maja WOOD“, za kojom policija intenzivno traga.

Osumnjičeni N. P. i 30-godišnjakinja terete se da su preko vozača zaposlenih u firmama „Jela univerzal“ i „Maja WOOD“, u kojima su oni odgovorna lica, davali mito čuvarima šume kako bi prilikom eksploatacije drveta u otpremnicama unosili podatke neistinite sadržine, čime su oštetili JP „Srbijašume“.

Šumski čuvari su, kako se sumnja, u službenoj dokumentaciji prikazivali manje količine od stvarno utovarenog drveta, odnosno prikazivali da je reč o lošijoj klasi robe od one koju su vozači preuzeli.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Ako ste propustili