Trend

Uhapšeni zbog primanja mita

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u nastavku borbe protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su M. M. (1978) i R.J. (1984) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita.

M.M. bivša zaposlena u Republičkom geodetskom zavodu u Službi za katastar nepokretnosti u Nišu, Beogradu i Novom Sadu se sumnjiči da je 26. jula ove godine, od punomoćnika stanova jedne zgrade u Novom Sadu, zahtevala 7.000 evra i posredovala kod osumnjičenog R.J. zaposlenog u Republičkom geodetskom zavodu u Beogradu, kako bi on ubrzao izvršenje službene radnje koja bi se svakako morala izvršiti, odnosno donese odluku o povlačenju žalbe jedne vlasnice stana i na taj način omogući redovan postupak upisa prava svojine ostalih vlasnika stanova u navedenoj zgradi u Novom Sadu.

Punomoćnik stanara je prethodno po dogovoru osumnjičenoj M.M. predao 1.500 evra kao avans za ugovorenu uslugu, nakon čega je ona uhapšena.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Novom Sadu, saopštili su iz MUP-a.

Foto:ilustracija/pixabay