Trend

Uhapšeni direktori „Aman.d.o.o.“ i „Aman Real Estate“

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je danas, nakon preduzetih dokaznih radnji u saradnji sa građevinskim inspektorima i policijskim službenicima PU za grad Beograd, dao nalog za hapšenje 6 lica i to direktora pravnog lica “Aman d.o.o.”, N.P. (rođen 1981. godine) i direktora pravnog lica “Aman Real Estate” M.V. (rođen 1967. godine) zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili po jedno krivično delo Građenje bez građevinske dozvole iz člana 219a stav 3. u vezi stava 2. Krivičnog zakonika kao investitori bespravno izvedenih radova na izgradnji objekta od oko 40.000 m2 u Surčinu, u ulici Vojvođanskoj. Javni tužilac je takođe dao nalog za hapšenje izvođača radova M.D. (rođen 1953. godine) zbog krivičnog dela Građenje bez građevinske dozvole iz člana 219a stav 3. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika, kao i M.N. (rođen 1984. godine) i S.M. (rođen 1959. godine) zbog postojanja osnovane sumnje da su izvrsili po jedno krivicno delo Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela iz člana 333. stav 2. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika.

Nakon što je utvrđeno da se na predmetnoj lokaciji izvode bespravni radovi na izgradnji objekta velikih dimenzija, na pozive građevinskog inspektora odazvali su se lažni investitori M.N. i S.M. koji su priložili ugovore o zakupu poslovnog prostora sa direktorima “Aman d.o.o.” i “Aman Real Estate” kako bi prikrili prave izvršioce krivičnih dela. Nakon temeljno sprovedenih predistražnih radnji utvrđeni su identiteti pravih investitora, kao i sve relevantne činjenice, te da su predmetni ugovori fiktivni i zaključeni samo radi prikrivanja pravih investitora.

Urađeni su pretresi stanova i poslovnih prostorija uhapšenih i oduzeta je poslovna dokumentacija. Na sve okolnosti krivične prijave 5 uhapšenih lica će biti saslušano od strane javnog tužioca u zakonskom roku, dok je za jednim licem, za koje postoje sumnja da je učestvovao u radnjama izvršenja krivičnih dela raspisana potraga, te će po realizaciji iste on biti saslušan, a javnost blagovremeno obaveštena.

Izvor: Treće osnovno javno tužilaštvo