Uhapšeni članovi organizovane kriminalne grupe

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je uhapšeno 14 osoba zbog izvršenja krivičnih dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Ovu policijsku akciju izveli su pripadnici Uprave kriminalističke policije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Žandarmerijom, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Tom prilikom je uhapšen L. M. zvani Lucifer, osumnjičen da je organizator ove kriminalne grupe, kao i V. O., B. M., L. M., P. V., L. O., S. M., M. T., S. S., A. K., L. G., U. B., M. P., A. K. i jedna maloletna osoba, dok se N. F., A. V. i V. N. već nalaze u pritvoru.

Osumnjičeni se terete za to da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, u dužem vremenskom periodu, obezbeđivali više poznatih beogradskih klubova gde su vršili distribuciju opojne droge.

Pretresom stanova i drugih prostorija na 22 lokacije, koje su koristili pripadnici ove organizovane kriminalne grupe, pronađena je veća količina narkotika, oružja i novca.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Foto:ilustracija/pixabay

Ako ste propustili