Uhapšeni Beograđani zbog pljačke u Crnoj Gori

Dvoje Beograđana M.M. (19) i F.M. (18) uhapšeni su pod optužbom za pljačku banke „Prve banke“ u Beranama. Crnogorska policija saopštila je da su u kratkom roku identifikovali i lišili slobode osumnjičene za razbojništvo koje je jutros oko 09,20 časova izvršeno u Filijali „Prve banke“ u Beranama. Oba osumnjičena lica su lišena slobode u Rožajama, od strane službenika OB Rožaje koji su ih pronašli, i to za manje od sat vremena nakon razbojništva u kojem su, kako se sumnja, otuđili oko 150.000 eura. Kod njih je pronađen i oduzet novac za koji se sumnja da je otuđen u ovom krivičnom djelu.

Naime, Dežurnoj službi CB Berane je oko 09,20 časova prijavljeno da su dva nepoznata lica, koja su bila maskirana, uz prijetnju vatrenim oružjem – po jednim pištoljem koja su držala u rukama od zaposlenih u Filijali „Prve banke“ u Beranama, koja se nalazi u ulici Mojsija Zečevića, otuđila novac iz sefa. Oni su naime, kako se sumnja, novac otuđili na način što je jedno lice uz prijetnju pištoljem primoralo dva zaposlena da legnu na pod dok je drugo lice, takođe u prijetnju pištoljem, primoralo treće zaposleno lice da mu iz sefa preda novac, ispalivši pritom jedan hitac uvis kako bi ih zastrašilo. Nakon otuđenja novca, ova dva lica su se, nepoznatim vozilom, udaljila sa lica mjesta.

U događaju nijedno lice nije zadobilo povrede. Po izjavi zaposlenih, u sefu se nalazilo oko 150.000 eura koji su otuđeni u razbojništvu. Precizan iznos otuđenog novca će se naknadno utvrditi.

Službenici CB Berane su, odmah prijavi, preduzeli mjere i radnje na pronalasku lica koja su izvršila razbojništvo. Blokirane su saobraćajnice u gradu, a takođe o događaju su obaviještene i kolege iz drugih centara i odjeljenja bezbjednosti. O događaju je obaviješten nadležni tužilac.

Za manje od sat vremena, službenici OB Rožaje lišili su slobode osumnjičena lica. Naime, službenici OB Rožaje su oko 10,15 časova, preduzimajući aktivnosti na kontroli lica radi pronalaska izvršilaca razbojništva, u Rožajama kontrolisali taksi vozilo u kojem su se nalazila dva lica. M.M. (19) i F.M. (18) iz Beograda – Republika Srbija. Kod njih je pregledom pronađen novac za koji se sumnja da potiče iz ovog krivičnog djela.

M.M. i F.M. su lišeni slobode. Oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da su počinili KD razbojništvo.

Otuđeni novac će biti vraćen vlasniku s tim što će se utvrditi koliko je tačno novca otuđeno i da li je pronađena suma cjelokupna koja je otuđena u ovom krivičnom djelu,navodi se u saopštenju crnogorske policije.

Ako ste propustili