Uhapšene tri osobe zbog prevara

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Uprave kriminalističke policije i PU Pirot, u saradnji sa PU za grad Beograd, Višim javnim tužilaštvom i Posebnim odeljenjem za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, uhapsili tri osobe osumnjičene za prevaru i falsifikovanje i zloupotrebu platnih kartica.

Reč je o G. D. (1987), M. M. (1991) i K. V. (1996), a zbog istih krivičnih dela biće podneta i krivična prijava u redovnom postupku protiv tridesetdvogodišnjeg muškarca.

Oni se sumnjiče da su, od 1. januara do 31. marta 2021. godine, preko društvenih mreža doveli u zabludu tri osobe da će zaraditi putem onlajn klađenja ako uplate novac na njihove naloge otvorene u jednoj kladionici.

Osumnjičeni su, kako se sumnja, iskoristili podatke sa platnih kartica oštećenih, tako što su novac prebacivali na svoje otvorene naloge u kladionici, oštetivši ih za 1.480.190 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Ako ste propustili