Uhapšene dve osobe zbog prevare u obavljanju privredne delatnosti

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili dve osobe osumnjičene za to da su u saizvršilaštvu izvršili krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti.

U pitanju su A. S. (1985), faktički odgovorno lice privrednog društva „Mija Trans Trade” i jednog preduzeća iz Barajeva, kao i J. S. (1959), formalno odgovorno lice „Mija Trans Trade”, dok će za isto krivično delo biti podneta krivična prijava protiv 31-godišnjakinje, formalno odgovornog lica preduzeća iz Barajeva.

Oni se sumnjiče za to da su, tokom 2020. i 2021. godine, prikazivanjem lažnih činjenica i dovođenjem u zabludu predstavnika dva preduzeća iz Subotice i Novog Sada sklopili ugovor o kupoprodaji goriva sa odloženim plaćanjem, na osnovu kojeg su preuzeli veće količine goriva na benzinskim stanicama ovih preduzeća, a koje nisu platili.

Gorivo su, kako se sumnja, prodali bez evidentiranja u svojom firmama i na ovaj način sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 18.257.824 dinara, za koliko su oštećeni novosadsko i subotičko privredno društvo.

A. S. i J. S. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju.

Ako ste propustili