Uhapšena jedna osoba zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije tog ministarstva, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili B. S. (1981), odgovorno lice sindikalne organizacije JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

On se tereti za to da je tokom 2018. i 2019. godine ugovorio nabavku sirovog uglja – lignita koji je platio dobavljaču sa računa sindikata i na taj način oštetio taj sindikat za 902.817 dinara.

Kako se sumnja, približno 180 tona uglja zadržao je za sebe, preprodavao ga i na taj način protivpravno prisvojio 622.937 dinara.

Takođe, osumnjičeni se tereti da je, od 2018. do 2020. godine, sa računa sindikalne organizacije JKP „Vodovod i kanalizacija“ podigao 279.880 dinara koje je zadržao za sebe, a na štetu tog sindikata.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju.

Ako ste propustili