Uhapšen policajac zbog zloupotrebe službenog položaja

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Sektora unutrašnje kontrole, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsili tri osobe zbog sumnje da su oštetile državni budžet za 1.713.665,50 dinara.
Zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšen je policijski službenik Policijske uprave za grad Beograd Đ. B. (1976), kao i dvojica građana J. I. (1990) i K. L. N.(1975), zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo pomaganja.

Sumnja se da su osumnjičeni od marta 2015. do juna ove godine, zajedno sa još jednim građaninom Č. P. (1987), koji se trenutno nalazi u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu, lažno tvrdeći da poseduju Agenciju za registraciju vozila, dovodili u zabludu građane da će im registrovati vozila uz određene povlastice.

Od vlasnika vozila osumnjičeni su uzimali dokumenta i novac za registraciju, ali novac nisu uplaćivali, već su prilikom registracije predavali falsifikovana ovlašćenja i falsifikovane uplatnice sa pečatima banaka.

Sumnja se da su novac koji su dobijali od vlasnika vozila zadržavali i međusobno delili.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, dodaje se u saopštenju.

Ako ste propustili