Uhapšen otac masovnog ubice koji je zločine počinio kod Smedereva i kod Mladenovca

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Uprave kriminalističke policije, Službe sa borbu protiv organizovanog kriminala i Policijske stanice Mladenovac, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Smederevu, uhapsili R. B. (1968).

On je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je pretresom stana i drugih prostorija koje osumnjičeni koristi u okolini Mladenovca pronašla i oduzela dve vojne dozvole za pušku karabin sa optikom i za revolver, pištolj sa dva okvira, dve optike za lovačku pušku, revolver, nekoliko stotina komada municije različitog kalibra, kao i jednu ručno pravljenu napravu sa mogućnošću okidanja.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, saopštili su iz MUP-a.

Više javno tužilaštvo u Smederevu je saopštilo da je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, dana 9.5.2023. godine, uhapšen je i zadržan do 48 časova R.B. (54) iz Mladenovca, otac okrivljenog U.B. protiv koga se vodi postupak zbog krivičnih dela Teško ubistvo iz čl. 114 st. 1 tač. 2 i 11 KZ, Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348 st. 4 u vezi st. 3,2 i 1 KZ, Otmica iz čl. 134 st. 2 KZ i Neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila iz čl. 213 KZ.

R.B. je uhapšen nakon zajedničkog rada Višeg javnog tužilašva u Smederevu, Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a RS, u cilju utvrđivanja činjenica koje se odnose na poreklo oružja kojim je njegov sin, okrivljeni U.B. izvršio krivična dela koja mu se stavljaju na teret.

Prilikom pretresa objekata koje koristi osumnjičeni R.B. nađeno je nekoliko stotina metaka različitog kalibra, barutno punjenje za municiju, po jedan pištolj i revolver nalik na vatreno oružje, jedna ručno pravljena naprava sa mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih delova za vatreno oružje.

Osumnjičenom se stavlja na teret krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348 st. 3 u vezi st. 2 i 1 KZ.

Ako ste propustili