Uhapšen javni beležnik zbog zloupotrebe službenog položaja

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili javnog beležnika iz Pančeva Ž. B. (1960).

On je uhapšen zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok će protiv sedamdesettrogodišnjeg advokata, za kojim se traga, biti podneta krivična prijava za krivično delo zloupotreba poverenja.

Sumnja se da je advokat koga su dve osobe 2015. godine, ovlastile da u njihovo ime proda više njiva u vrednosti od 32.000 evra i isplati njihova dugovanja prema jednoj banci i „Garancijskom fondu AP Vojvodine“, zloupotrebio njihovo poverenje i zemljište prodao za 40.000 evra, dok je 8.000 evra prisvojio za sebe.

Ž. B. se tereti da je advokatu overio kupoprodajni ugovor, iako je znao da on nema ovlašćenje da zaključi ugovor na iznos od 40.000 evra i na taj način mu omogućio da protivpravno prisvoji novac.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju.

Ako ste propustili