U toku festivala „Beer fest“ otkriveno 936 saobraćajnih prekršaja

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Uprave saobraćajne policije, tokom muzičkog festivala „Beer fest“ u Beogradu, prilikom kontrole 3.244 vozača na prilaznim i odlaznim pravcima u zoni festivala, otkrili 936 različitih prekršaja.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 396 vozača, od kojih je 29 zadržano na trežnjenju u službenim prostorijama policije jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

U službenim prostorijama zadržano je i 25 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, kao i jedan vozač koji je odbio testiranje.

Tokom četiri dana, koliko je trajao festival, na prilaznim i odlaznim putnim pravcima u zoni održavanja festivala nije se dogodila nijedna teža saobraćajna nezgoda.

Uprava saobraćajne policije je sa Apatinskom pivarom i Agencijom za bezbednost saobraćaja, na prostoru održavanja festivala, realizovala preventivne aktivnosti u okviru kampanje „Kad pijem, ne vozim“.

Više od 1.000 posetilaca festivala imalo je priliku da se na simulatoru vožnje i specijalnim poligonima uveri u kojoj meri alkohol utiče na sposobnost vozača da bezbedno upravlja vozilom.

Ako ste propustili