Trend

U Novom Sadu uhapšene dve osobe zbog zloupotreba

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili dve osobe.

Policija je lišila slobode T. B. (1975) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila produženo krivično delo zloupotreba poverenja u obavljanju privredne delatnosti, dok se E. J. (1985) tereti za navedeno krivično delo u saizvršilaštvu.

Kako se sumnja E. J. i T. B., dok je radila kao odgovorno lice jednog privrednog društva, su od 2018. do 2021. godine robu privrednog društva prodali ilegalno, bez evidentiranja prometa i potraživanja u poslovnim knjigama, čime su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 45.115.203 dinara i za isti iznos oštetili privredno društvo.

Takođe, T. B. se sumnjiči za to da je od 2018. do 2021. godine evidentirala nepostojeća dokumenta koja se odnose na predavanje robe izdate na ime više lica, a potom zaposlenima nalagala sačinjavanje obračuna na osnovu kojih je vršila isplatu, iako je znala da navedena lica nikada nisu zaista isporučila robu ili je nisu isporučila u tim količinama.

Na taj način im je neosnovano isplaćeno 5.008.044 dinara, u kom iznosu im je pribavljena protivpravna imovinska korist, a za isti iznos oštećeno privredno društvo.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *