U Beogradu slobodnih mesta za dva dana

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica upozorio da Beograd ima mesta u bolnicama za još danas i sutra.

Zbog velikog dnevnog broja prijema kovid pacijenata u bolnice, preti opasnost da se kapaciteti zdravstvenog sistema iscrpe, jer ne postoji neograničen broj obučenog zdravstvenog osoblja, rekao je ministar zdravlja.

„Imamo mesta za danas i sutra, ali već od petka, 6. novembra, moraćemo da celu bolnicu „Dr Dragiša Mišović“ stavimo u kovid sistem, a posle dva dana će se i Zemunska bolnica vratiti u kovid sistem“, rekao je ministar.

Bolnice u unutrašnjosti za sada imaju mesta i da može da se očekuje da pacijenti iz Beograda, kojima bude potrebna intenzivna nega, budu prebacivani u unutrašnjost.

„Ako se nastavi situacija da dnevno primamo 400 kovid pacijenata u bolnicu, a danas ćemo, prema jutrošnjim podacima, imati i značajan skok zaraženih, dovešćemo ovaj sistem do momenta da više nećemo imati gde da smestimo pacijente“, upozorio je ministar Lončar.

Ministar zdravlja je naglasio da pod hitno treba prekinuti sve nepotrebne kontakte i odlazak na mesta na koja ne moramo da idemo, posebno ne na ona gde su masovna okupljanja, ilegalni koncerti, proslave…

Sve više je primera da u bolnicama leže mladi, dok su u sobi pored njihove bake i deke, jer mladi odlaze na mesta povećanog rizika, a onda se vraćaju kući i zaraze starije, rekao je gospodin Lončar.

Ako ste propustili