Turskim investitorima najbolji uslove za poslovanje

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prisustvovala je danas polaganju kamena temeljca za izgradnju novih proizvodnih kapaciteta fabrike “Teklas automotiv Srbija”.

Vučić je tom prilikom poručio turskim investitorima da će im naša zemlja dati najbolje uslove za poslovanje, mnogo bolje nego što mogu dobiti u nekoj drugoj zemlji, izrazivši istovremeno uverenje da građani juga Srbije, dolaskom ove kompanije neće imati razloga da napuštaju svoja mesta u potrazi za poslom i boljim životom.

Predsednik je preneo da je razgovarao sa vlasnicima te kompanije, koji su mu saopštili odluku da isplate radnicima 13. platu, što je retkost kada je reč o privatnim kompanijama.

On je naglasio da kompanija „Teklas automotiv Srbija“ vodi posebno računa o radnicima, potkrepivši to činjenicom da je danas počela gradnja bazena koji će zaposleni koristiti, što je pokazatelj drugačijeg odnosa prema njima.

Vučić je izrazio uverenje da će u kompaniji „Teklas automotiv Srbija“ biti zaposleno do 1.500 radnika, ukazavši na potrebu da se i dalje dovode investitori.

Predsednik je potvrdio da će uskoro u Srbiju doputovati turski predsednik Redžep Tajip Erdogan sa više od 200 biznismena zainteresovanih za ulaganja u našu zemlju.

Izvor: Vlada Srbije

Foto:arhiva

Ako ste propustili