Turski “Sojlemaz” za tri meseca pokreće proizvodnju u Žitorađi

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas u Žitorađi da će ugovor o subvencionisanju turske kompanije autodelova “Sojlemaz”, koja će zaposliti 160 radnika, biti potpisan za sedam dana.
Vučić je istakao da će proizvodnja u pogonu u Žitorađi početi za tri meseca, da će posao najpre dobiti 150 radnika, a plan je da u fabrici radi i više od 500 ljudi.

Premijer je podsetio na to da je ta turska firma kupila hale nekadašnje elektronske industrije u blizini Žitorađe, u kojima će proizvoditi komponente za autodelove, dok je njen najveći dobavljač firma “Teklas” iz Vladičinog Hana.

Posao za 500 radnika bio bi pravi spas za Žitorađu. Bilo je teško čuti koliko ljudi u ovom kraju nema posao, naglasio je Vučić prilikom obilaska fabrike.

Predstavnici kompanije “Sojlemaz” istakli su da će odmah nakon potpisivanja ugovora o subvencionisanju početi opremanje hale, a da će proizvodnja početi za tri meseca.

Vlasnik kompanije Kerem Sojlemaz rekao je da je ta firma imala maksimalnu podršku Vlade i lokalne samouprave, da ni u jednoj zemlji nisu dočekani na takav način, kao i da je na njima sada samo da počnu da rade.

Solejmaz je uručio je premijeru košarkašku loptu i uputio mu poziv da otvori prvu košarkašku utakmicu na terenu koji će ta firma izgraditi i pokloniti građanima Žitorađe.
Izvor/foto: Vlada Srbije

Ako ste propustili