Sutra prvo izvlačenje nagradne igre „Uzmi račun i pobedi” 2023.

Vlada Republike Srbije saopštila je da će se prvo izvlačenje u novom ciklusu nagradne igre „Uzmi račun i pobedi” održati u subotu, 28. januara, u 18 časova, u direktnom prenosu na prvom programu Radio-televizije Srbije.

Ove godine, nagradna igra po prvi put ne podrazumeva slanje koverata sa računima, već građani putem aplikacije skeniraju račune i na taj način stiču pravo na učešće i konkurišu za vredne nagrade.

Svake subote biće izvučeni dobitnici dva stana u Beogradu, a u ovom ciklusu očekuje nas pet izvlačenja.

Iako je činjenica da je ovakav, digitalni način organizovanja nagradne igre lakši, efikasniji i jednostavniji, ponajviše za same učesnike, postavljalo se pitanje da li će se i kako građani navići na novi sistem i da li će odziv biti uspešan kao i prethodnih godina.

Međutim, pokazalo se da su oboreni apsolutno svi postojeći rekordi broja poslatih računa, u svim izdanjima nagradne igre do sad.

Danas, 27. januara, do 8 časova ujutru, građani su poslali neverovatnih 41.099.325 računa, što je zaista prevazišlo sve procene odziva, čak i one najoptimističnije.

Pravo na učešće u ovoj nagradnoj igri imaju svi punoletni građani Republike Srbije, a za učestvovanje je neophodno imati instaliranu aplikaciju „Uzmi račun i pobedi” na mobilnom telefonu.

Na pomenutoj aplikaciji, koja je napravljena tako da bude jednostavna za korišćenje i da se račun može brzo poslati, preko jednog uređaja mogu se napraviti najviše pet različitih naloga, sa pet imena i brojeva telefona.

Ovo je omogućeno sa ciljem da mladi mogu da prijave starije koji nemaju odgovarajuće mobilne telefone, a sve kako niko ne bi bio diskriminisan.

Pravo učešća u prvom i svakom narednom izvlačenju imaće fiskalni računi uneti do 12 časova na dan izvlačenja.

Ovo znači da svi građani koji skeniraju svoje račune do sutra u podne, konkurišu za dva stana u prestonici, koja će dobiti svoje nove vlasnike sutra u 18 časova.

Oni računi koji budu registrovani nakon toga ili koji ne budu izvučeni u emisiji, imaju pravo učešća u svakom narednom izvlačenju.

Takođe, svi računi koji ne budu dobitni u ovom krugu nagradne igre, biće u konkurenciji za nagrade u drugom krugu nagradne igre tokom 2023. godine, navodi se u saopštenju.

Ako ste propustili