Sutra poznate ličnosti izvlače nagrade za „Uzmi račun i pobedi“

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su brojne poznate ličnosti iz obasti kulture i sporta podržale „Godinu borbe protiv sive ekonomije“ i nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“.

Reč je o reprezentativkama Srbije u tekvondou Milici Mandić i Tijani Bogdanović, nekadašnjem košarkaškom reprezentativcu Igoru Rakočeviću, vaterpolisti Nikoli Jakšiću i glumcima serije „Vojna akademija“ Dragani Dabović i Nebojši Milovanoviću.

Oni će u sutrašnjoj prvoj dodeli nagrada, iz ogromnog bazena dimenzija 23×12 metara, specijalno napravljenog za ovu priliku, izvući srećne dobitnike stana u Beogradu, 12 automobila, putovanja u Pariz i Grčku.

Izvlačenje će biti emitovano u direktnom prenosu na Prvom programu Radio-televizije Srbije (RTS) u subotu, 11. marta od 17.45 časova.
Rakočević je izrazio zadovoljstvo zbog poziva da učestvuje u izvlačenju koverata, istakavši da je borba protiv sive ekonomije važna za sve građane, kao i da se ovom akcijom podseća na to da se od poreza finansiraju sportski objekti, bolnice i škole.

U prvom izvlačenju biće dodeljeno 177 nagrada, ukupne vrednosti 24.288.534,21 dinar.

Izvlačenje ostalih nagrada biće takođe obavljeno u studiju RTS-a i prenošeno putem live stream na sajtovima www.uzmiracun.rs i www.rts.rs, a nagrade će izvlačiti studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Regularnost postupka nadziraće petočlana komisija u kojoj se nalaze predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva finansija i Poreske uprave, Ministarstva trgovine, turizma i usluga i kompanije „Masterkard“.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave kontaktiraće sve srećne dobitnike već u nedelju, 12. marta, i obavestiti ih o nagradama koje su osvojili, kao i o načinu preuzimanja.

Imena dobitnika biće objavljena u dnevnom listu “Politika“ u roku od tri dana od dana izvlačenja, kao i na internet stranicama Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, nagradne igre www.uzmiracun.rs i Radio-televizije Srbije.

Dobitnici nagrada dobiće uputstvo o preuzimanju nagrada u roku ne dužem od 30 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Politika“, dok je rok za preuzimanje nagrada 60 dana od dana objavljivanja u „Politici“.

Napominjemo da će sve koverte koje budu pristigle do 10. marta, do 23 časa i 59 minuta, učestvovati u prvom izvlačenju nagradne igre u subotu, 11. marta.

Koverte pristigle od 8. do 10. marta biće prenete iz Glavnog poštanskog centra do studija RTS-a uz obezbeđenje MUP-a Srbije, navodi se u saopštenju.

Foto:Instagram/Milica Mandić

Ako ste propustili