Suficit u budžetu 11,5 milijardi dinara

Ministarstvo finansija Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je u prva dva meseca ove godine u državnom budžetu ostvaren suficit u iznosu od 11,5 milijardi dinara, što je rezultat odlučnih reformi koje sprovodi Vlada Srbije.

Srbija je potvrdu ispravne fiskalne politike nedavno dobila i od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koji je potvrdio izuzetne rezultate postignute u svim segmentima dogovorenih reformi, a posebno u domenu fiskalne konsolidacije.

Da mere fiskalne konsolidacije idu u pravom smeru potvrđuje i podatak da je na kraju februara planiran manjak u budžetu od 25,8 milijardi dinara, pri čemu je rezultat u prva dva meseca za 37,3 milijarde dinara bolji od očekivanog.

Na znatno bolji rezultat uticala je podjednako i bolja naplata prihoda od 18,2 milijarde dinara, što je za 12,2 odsto više od planiranih prihoda u posmatranom periodu.

Ministarstvo finansija odlučno je u nameri da nastavi sa reformom poreske politike i unapređenjem zakonodavstva, i na taj način doprinese boljem poslovnom ambijentu, jačanju investicionih aktivnosti, otvaranju novih radnih mesta i boljem standardu građana, ističe se u saopštenju.

Ako ste propustili