Trend

SKADARLIJSKA PROMENADA 30.09. i 01.10.

Turistička organizacija Beograda i Udruženje ljubitelja Skadarlije sa zadovoljstvom najavljuju „Skadarlijsku promenadu“ kulturno umetničku manifestaciju koja će ove godine biti održana u čast velikanke naše narodne muzike, Merimi NJegomir, saopštili su iz Turistička organizacija Beograda.

Pesme Merime NJegomir izvodiće Ivan Milinković, Ana Bekuta, Žarko Dančuo, Jasna Kočijašević, Slavko Banjac, Danka Stojiljković, Vesna Dimić, Biljana Petković, Ivan Makević i muzičari Narodnog orkestra RTS-a, koji će u toku jednoipočasovnog koncerta odati počast muzičkoj divi. Koncert počinje u 19 časova, ulaz je besplatan.

U toku večeri biće dodeljena i nagrada za Skadarlijskog boema. Nagradu će uručiti poznata glumica i predsednica Udruženja ljubitelja Skadarlije, Vjera Mujović, a priznanje ove godine odlazi u ruke glumici LJiljani Stjepanović. Priznanje je inicijativa Turističke organizacije Beograda da istakne poznate ličnosti i osobe koje svojim ličnim i umetničkim karakterom ostavljaju pečat na boemski duh Skadarlije.

Tokom čitavog dana, 30. septembra i 1. oktobra, od 12 do 20 časova, u Skadarskoj ulici posetioci će moći da uživaju u bazarskoj postavci sa originalnim i autentičnim ručno rađenim proizvodima, umetninama, zdravoj hrani, kao i nastupima uličnih svirača.

Izvor: Beogradske vesti / TOB

Foto: Ilustracija/ Aleksandar od Beograda