Situacija po pitanju koronavirusa najteža u Beogradu

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar saopštio je danas nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica da je situacija po pitanju koronavirusa najteža u Beogradu, gde je broj obolelih i pritisak na zdravstvene ustanove najveći, navodeći da je u prestonici sada slobodno približno 300 mesta u bolnicama.

Prva sledeća bolnica koja će kompletno ući u kovid sistem biti Opšta bolnica Pančevo, najavio je ministar Lončar.

Juče je i KBC Zemun kompletno prešao u kovid sistem, a procena je da bi to moglo da posluži za narednih dan do dan i po, rekao je ministar zdravlja.

Ukupno smo već prešli 3.000 pregleda. Otvaramo dodatne kovid ambulante, trijažni centar u Zemunu, radimo sve što je u našoj mogućnosti, ali i taj kapacitet ima granicu. Direktno nepoštovanje mera dovodi do sloma sistema, rekao je gospodin Lončar.

Očekuje nas vrlo teška situacija na koju smo upozoravali već duže vreme, a to je da će pacijenti iz Beograda, u kojem postoji najveći problem nepoštovanja mera, najveća zaraženost i koncentracija virusa, morati da idu u bolnice u drugim mestima u Srbiji, rekao je ministar zdravlja.

Građani treba da jedno vreme zaborave na žurke, proslave, rođendane, jer odatle imamo najveći broj zaraženih, pri čemu svi moraju da nose maske u prevozu i zatvorenom prostoru i da peru ruke, apelovao je gospodin Lončar.

Ako ste propustili