RIK proglasio izbornu listu „Usame Zukorlić – Ujedinjeni za pravdu SPP–DSHV“

Na sednici Republičke izborne komisije, održanoj 10. novembra doneto je Rešenje o Predlogu rešenja o proglašenju Izborne liste USAME ZUKORLIĆ – UJEDINJENI ZA PRAVDU – STRANKA PRAVDE I POMIRENJA – BOŠNJACI SANDŽAKA, TOMISLAV ŽIGMANOV – DEMOKRATSKI SAVEZ HRVATA U VOJVODINI / USAME ZUKORLIĆ – UJEDINjENI ZA PRAVDU – STRANKA PRAVDE I POMIRENjA – BOŠNjACI SANDžAKA, TOMISLAV ŽIGMANOV – DEMOKRATSKI SAVEZ HRVATA U VOJVODINI.

Na sednici je usvojeno i Rešenje o utvrđivanju da Izborna lista USAME ZUKORLIĆ – UJEDINJENI ZA PRAVDU – STRANKA PRAVDE I POMIRENJA – BOŠNJACI SANDŽAKA, TOMISLAV ŽIGMANOV – DEMOKRATSKI SAVEZ HRVATA U VOJVODINI / USAME ZUKORLIĆ – UJEDINjENI ZA PRAVDU – STRANKA PRAVDE I POMIRENjA – BOŠNjACI SANDžAKA, TOMISLAV ŽIGMANOV – DEMOKRATSKI SAVEZ HRVATA U VOJVODINI ima položaj izborne liste nacionalne manjine na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisanim za 17. decembar 2023. godine.

U nastavku rada članovi Republičke zborne komisije doneli su Rešenja o imenovanju člana i zamenika člana Republičke izborne komisije u proširenom sastavu na predlog podnosioca Izborne liste USAME ZUKORLIĆ – UJEDINJENI ZA PRAVDU – STRANKA PRAVDE I POMIRENJA – BOŠNJACI SANDŽAKA, TOMISLAV ŽIGMANOV – DEMOKRATSKI SAVEZ HRVATA U VOJVODINI / USAME ZUKORLIĆ – UJEDINjENI ZA PRAVDU – STRANKA PRAVDE I POMIRENjA – BOŠNjACI SANDžAKA, TOMISLAV ŽIGMANOV – DEMOKRATSKI SAVEZ HRVATA U VOJVODINI. Za člana Republičke izborne komisije u proširenom sastavu imenovan je Enes Mahmutović, diplomirani pravnik iz Tutina, a za zamenika člana Mahir Bećirović, diplomirani pravnik iz Novog Pazara.

Takođe, doneto je Rešenje o imenovanju člana i zamenika člana Republičke izborne komisije u proširenom sastavu na predlog podnosioca Izborne liste SRBIJA PROTIV NASILjA – MIROSLAV MIKI ALEKSIĆ – MARINIKA TEPIĆ (STRANKA SLOBODE I PRAVDE, NARODNI POKRET SRBIJE, ZELENO-LEVI FRONT, NE DAVIMO BEOGRAD, EKOLOŠKI USTANAK – ĆUTA, DEMOKRATSKA STRANKA, POKRET SLOBODNIH GRAĐANA, SRBIJA CENTAR, ZAJEDNO, POKRET ZA PREOKRET, UDRUŽENI SINDIKATI SRBIJE „SLOGA“, NOVO LICE SRBIJE. Za člana Republičke izborne komisije u proširenom sastavu imenovan je Rodoljub Šabić, diplomirani pravnik iz Beograda, a za zamenika člana Jovan Rajić, diplomirani pravnik iz Beograda.

Doneto je Rešenja kojim se utvrđuje da Ani Eraković, prestaje funkcija zamenika člana Republičke izborne komisije u stalnom sastavu.

Republička izborna komisija donela je Rešenja o razrešenjima i prestanku funkcije predsednika i zamenika članova lokalnih izbornih komisija. Donetim rešenjima Nemanja Patrović razrešava se funkcije zamenika člana Gradske izborne komisije Loznice u stalnom sastavu, usled podnošenja ostavke, a Andrej Babić funkcije zamenika člana Izborne komisije gradske opštine Savski Venac u stalnom sastavu, usled podnošenja ostavke. Rešenjem je utvrđeno da Jovani Bogdanović, kandidatu za narodnog poslanika na Izbornoj listi ALEKSANDAR VUČIĆ – Srbija ne sme da stane, na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisanim za 17.decembar 2023. godine, prestaje funkcija predsednika Opštinske izborne komisije opštine Ivanjica u stalnom sastavu.

Doneta su rešenja o imenovanjima predsednika i zamenika članova lokalnih izbornih komisija kojima se Ivana Bešević imenuje za predsednika Opštinske izborne komisije opštine Ivanjica u stalnom sastavu, na predlog Odborničke grupe ALEKSANDAR VUČIĆ – ZA NAŠU DECU, Marko Vujović za zamenika člana Izborne komisije Gradske opštine Savski Venac u stalnom sastavu, na predlog Odborničke grupe „IVICA DAČIĆ SPS-JS“ u Skupštini opštine Savski Venac u gradu Beogradu i Dušan Nikolić za zamenika člana Gradske izborne komisije Loznice u stalnom sastavu, na predlog odbornika izabranog sa Izborne liste Grupa građana – Samo za Loznicu – Dragan Pajić u Skupštini grada Loznice.

Izvor: RIK

Ako ste propustili