Rekonstruisana škola OŠ ”Svetozar Marković” u Beogradu

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević i menadžer Grada Beograda Goran Vesić posetili su danas Osnovnu školu ”Svetozar Marković”, u čiju je rekonstrukciju uloženo više od 800.000 evra.

Šarčević se nakon obilaska novih kabineta i zbornice obratio učenicima, poručivši im da čuvaju školu i neguju drugarstvo.

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji su pri kraju. Ostalo je samo da se dovrši fasada i montira kabinet za hemiju. Posle 64 godine škola je dobila novo ruho, sada je na vama da je čuvate, rekao je ministar.

Vesić je izrazio zahvalnost Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na uloženim sredstvima, koja su iznosila više od 800.000 evra.

Škola je dobila novi sprat, šest kabineta i 1.000 novih kvadrata. Samo kroz saradnju Grada i Ministarstva možemo učiniti pomake i stvoriti uslove za bolje obrazovanje, rekao je on.

Obilasku škole prisustvovali su i pomoćnik ministra prosvete za investicije Spomenka Simonić, član Gradskog veća za obrazovanje Tanja Popović i predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković.

Izvor/foto: Vlada Srbije

Ako ste propustili