Radnici JP Pošta Srbije ostali bez dnevnica uprkos obećanjima rukovodstva

Po poslednjim saznanjima Udruženih sindikata Srbije Sloga radnicima JP Pošta Srbije koji su u obustavi rada od 24. oktobra sutra neće biti isplaćene dnevnice u obračunu zarada za deo oktobarske zarade od kada je počela obustava, saopštili su iz Udruženih sindikata Srbije Sloga.

Predhodno je vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević radnicima u obustavi obećao da će radnici neće biti kažnjeni umanjenjem zarade.

Ovim se potvrđuje da je rukovodstvo Pošta Srbije bilo neiskreno u nameri da se obustava okonča i da se poštarima ispune zahtevi.

Podsećamo, zahtevi poštara su povećanje broja radnika, povećanje plate od minimalno 30 odsto, prekid „tihe“ diskriminacije prema zaposlenima i zvanične garancije od Vlade Srbije da će zahtevi biti ispunjeni.

Udruženi sindikati Srbije Sloga ostaju posvećeni zaštiti interesa radnika i nastaviće da podržavaju radnike JP Pošta Srbije u njihovoj borbi za pravedne uslove rada i dostojanstvene zarade.

Pozivamo rukovodstvo Pošta Srbije i nadležne institucije da prepoznaju ozbiljnost situacije i umesto kažnjavanja i nastavka diskriminacije hitno preduzmu korake ka ispunjenju zahteva radnika, dodaje se u saopštenju Udruženih sindikata Srbije Sloga.

Izvor: Udruženih sindikata Srbije Sloga

Ako ste propustili