Trend

Prva tura koverti za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije saopštilo je da je više od tri miliona koverti sa fiskalnim računima i slipovima koje su građani poslali za učešće u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ danas preneto iz Glavnog poštanskog centra u Zemunu u Studio 8 RTS-a u Košutnjaku, gde će 11. marta biti izvučene prve nagrade.

U saopštenju se navodi da su radnici JP Pošta Srbije transportovali koverte u konvoju od 6 kamiona, a prevoz do studija RTS-a obezbeđivao je MUP Srbije.

Primopredaju koverata kontrolisala je komisija u kojoj su bili predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva finansija – Poreska uprava i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Komisija je od zaposlenih iz JP Pošta Srbije primila spisak sa ukupnim brojem dopremljenih vreća i koverata koji su obe strane potpisale.

Takođe, sačinjen je i spisak pošiljki koje su pristigle u neadekvatnim kovertama i time ne ispunjavaju uslove za učestvovanje u nagradnoj igri, a kojih je ukupno bilo 158.

U prisustvu članova komisije istovareno je 3.156.016 pošiljki iz 1.653 vreće i one su deponovane u bazen dimenzija 23×12 metara.

Studio će do poslednjeg izvlačenja 31. marta obezbeđivati službeno obezbeđenje RTS-a i biće pod stalnim video nadzorom.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave napominje da će sve koverte koje budu pristigle do 10. marta, do 23 časa i 59 minuta, učestvovati u prvom izvlačenju nagradne igre u subotu, 11. marta, u direktnom TV prenosu na Prvom programu RTS-a od 17.45 časova.

Koverte pristigle od 8. do 10. marta takođe će biti prenete iz Glavnog poštanskog centra do studija RTS-a uz obezbeđenje MUP Srbije, dodaje se u saopštenju.