Privedeni zbog sumnje da su neovlašćeno nosili pištolje municiju

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas su saslušani Gvozden J. i Zoran R. zbog sumnje da su neovlašćeno nosili pištolje municiju, a Gvozden J. i jer je sprečio policijskog službenika PS Novi Beograd u vršenju poslova javne bezbednosti.

Gvozdenu J. se naredbom o sprovođenju istrage na teret stavlja krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, a Zoranu R. krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Gvozden J. je na saslušanju negirao krivicu.

Zoran R. se na saslušanju priznao izvršenje krivičnog dela, ali nije želeo da odgovara na pitanja.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenomima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi u kratkom premenskom periodu ponovili krivična dela.

Sumnja se da su Zoran R. i Gvozden J, došli do auto-perionice na Novom Beogradu, gde su boravili izvesno vreme sa drugim licima, da bi se, pošto je uočio policijske službenike, koji su vršili redovno patroliraliranje, osumnjičeni Gvozden J. dao u beg trčeći prema kraju perionice.

Policijski službenici su krenuli za osumnjičenim i kad su počeli da ga sustižu, on je iz pojasa izvadio pištolj marke „GLOCK“ sa 15 komada municije, a za čije držanje i nošenje nema odobrenje nadležnog organa i odbacio ga preko ograde.

Potom je osumnjičeni krenuo da trči nazad ka policijskom službeniku M.M, koga je odgurnuo rukama i nastavio da trči dalje između policijskih službenika, međutim ubrzo se sapleo i pao, kada je intervencijom policijskih službenika lišen slobode.

Istovremeno Zoran R, koristeći zauzetost policijskih službenika, sakrio jedan pištolj marke „CZ“ sa 15 komada municije koji je prethodno doneo sa sobom, a za čije držanje i nošenje nije posedovao odobrenje nadležnog organa. Pištolj je pronađen pretragom terena.
Izvor: VJT

Ako ste propustili