Pripadnici policije rasvetlili pokušaj ubistva

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Policijske stanice Palilula u Beogradu sinhronizovanom akcijom rasvetlili pokušaj ubistva od 6. maja ove godine, zaplenili drogu i oružje i uhapsili tri osobe.

Zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju, policija je uhapsila M. K. (1998), koji je, kako se sumnja, 6. maja ove godine, u Ulici Slobodana Jovanovića, nakon kraće svađe, pesnicom zadao više udaraca po glavi i telu oštećenom muškarcu, a potom ga oštrim predmetom ubo u leđa, teško ga povredivši.

U drugoj akciji, policijski službenici uhapsili su A. K. (1989) zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet eksplozivnih materija.

Pretresom stana koji koristi osumnjičeni A. K., policija je pronašla oko 60 grama heroina, oko 300 grama smese koja se koristi za uvećanje mase narkotika, opremu za pripremu i pakovanje droge, pištolj, šest metaka, dva mobilna telefona i novac.

U nastavku akcije, policija je u Ulici Grge Andrijanovića zaustavila I. K. (1997), kod koga je pronađen 71 gram amfetamina.

On je uhapšen zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Trojici osumnjičenih određeno je zadržavanje do 48 časova, nakon čega su, uz krivične prijave, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Ako ste propustili