Prijem profesionalnih vojnika

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije i Vojska Srbije pokrenuli su proceduru za kontinuirani prijem profesionalnih vojnika u komande, jedinice i ustanove Vojske Srbije do popune radnih mesta, što znači da se kandidati mogu prijaviti svakog radnog dana u vojnim poštama navedenim u Obaveštenju o stalnom prijemu profesionalnih vojnika.

Reč o neposrednom prijemu vojnika iz evidencije regionalnih centara Ministarstva odbrane, te su potencijalni kandidati svi državljani Srbije koji su odslužili vojni rok sa oružjem i mlađi su od 30 godina.

To će biti prilika za zaposlenje i novim generacijama mladića i devojaka na šestomesečnom dobrovoljnom služenju vojnog roka.

Obrazac prijave za popunu radnih mesta profesionalnih vojnika kandidat može popuniti i podneti svakog radnog dana u vremenu od 8 do 14 časova u vojnim poštama navedenim u Obaveštenju o stalnom prijemu profesionalnih vojnika na određeno vreme u Vojsku Srbije.

Potrebe za prijemom, po rodovima-službama i mestima službovanja, mogu se dobiti pozivom na brojeve telefona datim u navedenom obaveštenju, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ako ste propustili