Trend

PRIJAVE ZA TAKMIČENjE U PRAVLjENjU RIBLjE ČORBE „RESNIČKI KOTLIĆ“

Gradska opština Rakovica organizuje u nedelju 22. avgusta 2021. godine ekipno takmičenje u pravljenju riblje čorbe pod nazivom „Resnički kotlić“, saopštili su iz ove opštine.

Takmičenje će se održati na jezeru u Resniku sa početkom u 11 časova.

Pravo učešća imaju svi građani, udruženja i pravna lica sa mestom prebivališta, odnosno mestom registracije firme na teritoriji Opštine Rakovica. Svi učesnici moraju da su stariji od 18 godina.

Takmičari su u obavezi da se prijavljuju kao formirana ekipa od minimum tri, a ne više od pet članova. Takođe, ekipa mora da ima izabranog glavnog kuvara koji će je predvoditi pred komisijom.

Na mestu održavanja takmičenja obezbeđena je pijaća voda za sve učesnike i goste, kao i drva za vatru. Ekipe su u obavezi da sami obezbede posude za spremanje riblje čorbe (kotlić), hranu, začine kao i sve ostale neophodne predmete.

Po završetku takmičenja u 15.00 časova se proglašavaju pobednici, odnosno ekipe koje su zauzele prva tri mesta, nakon čega će im biti uručene nagrade.
Svi zainteresovani za učešće na takmičenju ekipe mogu prijaviti najkasnije do 20. avgusta 2021. godine do 15 časova na broj telefona 011 7850 145.
U prijavi za takmičenje potrebno je navesti:

  1. Ime i prezime svih članova ekipe,
  2. Naziv ekipe,
  3. Ime i prezime glavnog kuvara.
    Kao i kontakt telefon.

Broj ekipa je ograničen (u takmičenju može učestvovati 15 ekipa) i mesta će se popunjavati redno po prijavi svake ekipe.

Izvor: Beogradske vesti/opština Rakovica